BURSA / YILDIRIM - Emine Sait Uyar İlkokulu

ARKADAŞIM ÇÖLYAK PROJESİ

PROJE HAKKINDA (ARKADAŞIM ÇÖLYAK)

Çölyak hastalığı, her geçen gün insanlarda görülme sıklığı artan yaygın bir hastalıktır. Her yaşta insanda görülebilir. Buğday, arpa, yulaf, çavdarda bulunan glüten adlı bir proteine karşı hassasiyet ile ortaya çıkmaktadır. Glütensiz diyet gerektiren ve ömür boyu süren otoimmün bir hastalıktır. Salgın sürecinde çölyak hastalarının gıda temini, glütensiz ürünlerin üretimi ve fiyatlarının fazla olmasının sorun olduğu gözlemlenmiştir. Projemizde çölyak hastalarının alerji duyduğu gıdalar, beslenmeleri ve toplumda farkındalık yaratmak amacı ile arkadaşım çölyak adlı projemiz ile çölyaklı dostlarımıza destek olmayı amaçladık.

Üyesi olduğumuz bu e-twinning projesine 1/E sınıfı olarak 30 öğrencimiz ile katılım sağlanmıştır.

06-03-2021

Yayın: 06.03.2021 - Güncelleme: 26.01.2023 10:53 - Görüntülenme: 251