BURSA / YILDIRIM - Emine Sait Uyar İlkokulu

Nis

Yıldırım ilçesinde düzenlenen Bursa'nın tarihi temalı maket yarışması için okul öğrencilerimizin hazırladıkları maketler okul komisyonunca incelenerek derece alan eserler ilçe milli eğitime gönderilmiştir. Gönderilen eser sahiplerine başarılar dilerken yarışmaya katılıp emek sarfeden tüm öğrencilerimize teşekkür ediyoruz.

Nis

İlçemizin düzenlediği 23 Nisan Etkinlikleri kapsamındaki beceri parkuru yarışmasına 3.sınıf öğrencilerimiz ile katılım sağlanmıştır...

Şbt

Dilimizin zenginlikleri projesi kapsamında Dede korkut hikayelerindeki motifleri kullanarak hikaye yazma çalışması

e-kitaba ulaşma linki: https://www.storyjumper.com/book/read/169912631/65de558c301fb

Şbt

OKULUMUZ RENKLENİYOR
Öğretmenlerimiz, okul koridorlarındaki duvarlara öğrencilerin ilgisini çekecek eğitici resimler çizip, renklendiriyorlar.Öğrencilerimiz teneffüs saatlerinde resimleri inceliyor, hem eğlenip hem de kalıcı öğrenmeler gerçekleştiriyorlar.Öğretmenlerimizin çalışmaları ilerleyen zamanlarda da devam edecek, tüm okul duvarları eğitici resimlerle renklenecek.

Ock

Yüz Yüze 100 Çocuk Oyunu kapsamında, 3-H sınıfı öğrencilerimiz okulumuz bahçesinde geleneksel oyunlarımızdan mendil kapmaca ve bezirgan başı oyununu oynadılar.

Ock

Dilimizi zenginleştiriyoruz kapsamında okulumuzda yapılan çalışmalar sergilendi.

Ock

Okulumuzda izinsiz video ve fotoğraf çekemezsiniz.

Nis

OKULUMUZ ÖĞRETMENLERİNDEN REFİKA ERDOĞAN'IN YAPMIŞ OLDUĞU PROJE UMUT EDERİZ Kİ BİR FARKINDALIK OLUŞTURUR.

PROJE HAKKINDA (ARKADAŞIM ÇÖLYAK)

Çölyak hastalığı, her geçen gün insanlarda görülme sıklığı artan yaygın bir hastalıktır. Her yaşta insanda görülebilir. Buğday, arpa, yulaf, çavdarda bulunan glüten adlı bir proteine karşı hassasiyet ile ortaya çıkmaktadır. Glütensiz diyet gerektiren ve ömür boyu süren otoimmün bir hastalıktır. Salgın sürecinde çölyak hastalarının gıda temini, glütensiz ürünlerin üretimi ve fiyatlarının fazla olmasının sorun olduğu gözlemlenmiştir. Projemizde çölyak hastalarının alerji duyduğu gıdalar, beslenmeleri ve toplumda farkındalık yaratmak amacı ile arkadaşım çölyak adlı projemiz ile çölyaklı dostlarımıza destek olmayı amaçladık.

Üyesi olduğumuz bu e-twinning projesine 1/E sınıfı olarak 30 öğrencimiz ile katılım sağlanmıştır.